İşte Türkiye

Gündem


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi "Türkiye Markası" tanıtımına katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

İnşallah bugünden itibaren tüm dünyada, Türkiye'yi ve Türkiye ürünlerini bu yla ve 'Gücü Keşfet' sloganıyla tanıtıyor olacağız.

Bir markanın yeni bir model  piyasaya sürüyor.

İnsanlar o marka telefonu alabilmek için gece dahi saatlerce kuyrukta bekliyorlar. Bu marka her yıl model çıkardığı halde, modeller arasında çok büyük farklılıklar da yok ha, bunu da söyleyeyim.

YENİ LOGO TANITILDI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ihraç edilen Türk mallarının üzerine konulacak olan yeni logoyu tanıttı.

Logo Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Twitter hesabında yayımlandı. Logonun üzerinde “Türkiye potansiyelini keşfet” yazıyor.

Cumhurbaşkanı ,Türkiye İhracatçılar Meclisi "Türkiye Markası" tanıtımında, "İnşallah bugünden itibaren tüm dünyada, Türkiye'yi ve Türkiye ürünlerini bu logoyla ve 'Gücü Keşfet' sloganıyla tanıtıyor olacağız. Bu yeni logo ve sloganı esasen yeni Türkiye'nin, güçlü Türkiye'nin, artık küresel iddiaları ve hedefleri olan bir Türkiye'nin öz güven simgesi olarak görüyorum. Bu tasarım ve 'Gücü Keşfet' sloganı yeni Türkiye'nin öz güveninin semgisidir, öz güveninin sloganıdır" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: Bugün tüm dünya tarafından tanınacak Türkiye Markası beni heyecanlandırıyor. Paramızdan 6 sıfır attığımızda da önce yeni banknot çıkardık. Sonra bu yeni ismini de kaldırarak Türk Lirası'nı eski itibarına kavuşturduk.

Başka bir deneyimi de Türk Lirası Logosunda yaşadık. Bugün de ekonomi bakanlığımız ve TİM tarafından hazırlanan logomuzu tanıtıyoruz. Türkiye'de üretilen ürünlerde bundan sonra made in Turkey yerine bu logo kullanılacak.

Sloganımız: Gücü keşfet

Çeviri de potansiyel yerine de güç kelimesinin kullanılacağının daha iyi olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Şu andan itibaren slogana ve logoya eleştiriler gelecektir. Türk Lirası'nda da böyle olmuştur. Milletimiz logoyu ve Türk Lirası'nı hemen benimsedi.

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu siz ekleyin!...

Yorum Yaz

Siz de yorum yapın
Adınız
Eposta
Yorumunuz
 
Başa Dön