YOİKK Fikri, Sınai Mülkiyet Hakları ve ARGE Teknik Komitesi Toplantısı TPE’de Gerçekleştirildi


Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK), Fikri, Sınai Mülkiyet Hakları ve ARGE Teknik Komite Toplantısı, 29 Nisan 2014 Tarihinde Türk Patent Enstitüsünde yapıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan YILDIRIM ve Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN eş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Adalet Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, YÖK, TÜBİTAK, KOSGEB, TOBB, TÜSİAD, TİM ve YASED temsilcileri katılım sağladı. Toplantıda, 2013-2014 dönemi Teknik Komite eylem planı kapsamında hazırlanan taslak raporlar ve gelişmeler değerlendirildi. 

Fikri, Sınai Mülkiyet Hakları ve ARGE Teknik Komitesi, 2012 yılı Haziran ayında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde gerçekleştirdiği toplantıda, iki komitenin birleşmesinden sonraki ilk ortak eylem planını belirlemiş, 5 öncelikli eylem çerçevesinde, sorumlu ve ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından her bir eylem için çalışma takvimi oluşturulmuştu. Bu yıl, 2013-2014 yılları için belirlenen 5 eylemden, bir tanesi, Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nun 24 Eylül 2013 tarihli toplantısında öncelikle tamamlanmasını teminen, gerekli mevzuat değişikliği için “Yatırım Ortamı Mevzuat Paketi” kapsamına alınması öngörülmüştü.

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu siz ekleyin!...

Yorum Yaz

Siz de yorum yapın
Adınız
Eposta
Yorumunuz
 
Başa Dön