Apple Ürünleri Güneş Enerjisiyle Çalışacak

Gündem


ABD Patent ve Marka Ofisi benzersiz ekran teknolojisi için Apple'ın yaptığı başvuruyu kabul etti.

Apple yeni çıkaracağı ürünlerde  güneş enerjisiyle kendi kendine şarj olmasını sağlayacak yeni bir safir ekran üzerinde çalışıyor. Bu teknoloji aynı zamanda Çift taraflı ekran, yani bir güneş enerjisi paneli olduğu gibi cihazların ikinci monitörü olarak da kullanılabiliyor.

Bu teknoloji ile iphone6 için:

ABD’li teknoloji devi Apple, akıllı telefonlarda devrim yaratacak bir buluşa imza atmaya hazırlanıyor. ABD’nin önde gelen yatırım analiz sitelerinden Seeking Alpha, Apple’ın yeni çıkaracağı akıllı telefonların safir camında minik güneş hücreleri yer alacağını, bunun bir güneş paneli gibi çalışarak telefonu güneşle şarj edeceğini yazdı.

Seeking Alpha analisti Matt Margolis, bu yıl piyasaya çıkması beklenen iPhone 6’da bu yeni teknolojinin kullanacağını öne sürdü. Son dönemde güneş enerjisiyle şarj konusunda çok sayıda patent aldığı bilinen Apple’ın bu sistemi cep telefonlarının yanı sıra tablet bilgisayarlarda ve dizüstü bilgisayarlarda da kullanabileceği belirtiliyor.


Lazerle ekleyecek
Analistlere göre Apple geçen yıl eylülde ilanlarla güneş enerjisi konusunda tecrübeli mühendis arayışına başladı ve lazerle safir cama güneş hücreleri ekleyebilecek tasarım mühendislerinin de peşine düştü. 
Geçen yıl kasımda ise Apple safir ekranlarla ilgili GT Advanced Technologies firmasıyla 578 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.
Şirketin ayrıca güneş hücreleriyle uğraşan Alman Manz firmasıyla 68 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza attığı düşünülüyor. Cupertino’da yeni yaptığı merkezinde de enerjiyi güneşten sağlayacak olan Apple son iddiayla ilgili açıklama yapmadı.

SAMSUNG 2’YE KATLADI

Pazar araştırma şirketi IDC, 2013 yılında satılan akıllı telefon sayısını açıkladı. Buna göre yıl boyunca yaklaşık 1 milyar akıllı telefon satışı yapıldı. Firma bu sayının 2012’ye göre yüzde 38.4 oranında artış gösterdiğini belirtti. En fazla satış yapan şirket ise Samsung olarak açıklandı. Güney Kore merkezli Samsung bu konuda ABD merkezli Apple ve Çin merkezli Huawei firmalarını geçmiş oldu. 2013 yılındaki toplam cep telefonu sayısı ise yaklaşık 1.8 milyar olarak açıklandı. IDC ayrıca tarihte ilk kez bir yıl içinde 1 milyardan fazla akıllı telefon satıldığını açıkladı. Samsung akıllı telefon satışlarının yüzde 31.3’ünü, Apple yüzde 15.3’ünü, Huawei yüzde 4.9’unu, LG yüzde 4.8’ini, Lenovo ise yüzde 4.5’ini oluşturuyor. 

Notebooklarda ise:

ABD Patent ve Marka Ofisi bu benzersiz dizüstü ekran teknolojisi için Apple'ın yaptığı başvuruyu kabul etti. Çift taraflı yeni ekran, bir güneş enerjisi paneli olduğu gibi dizüstü bilgisayarın ikinci monitörü olarak da kullanılabiliyor. Apple'ın hali hazırdaki Macbook serisinden oldukça farklı bir teknolojiye sahip ekran Windows tabanlı hibrit sistemleri çağrıştırıyor.Özellikle Asus'un çift ekranlı Taichi modelini akla getiren yeni teknolojide en ilginç detay güneş enerjisini kullanabilmesi. Appleınsider sitesinin tahminlerine göre ekranın ön yüzeyi bilinen bir dizüstü ekranından çok büyük farklılık içermiyor.Buna rağmen arka kısmında güneş enerjisi için fotovoltaik hücreler, ikinci ekran ve dokunmatik sensörler gibi detaylar bulunması bekleniyor. Çift taraflı ekranda metal, seramik, fiber kompozit ve cam gibi birçok farklı malzemenin kullanılabileceği de tahminler arasında.Apple Insider tarafındanApple'ın Iphone 4 ve 4S modellerinde çift taraflı cam uygulamasını başarıyla gerçekleştirdiğine dikkat çekilse de, bu farklı teknolojinin pazara hazır olmaktan uzak olduğu yönünde fikirler de var.Özellikle, çift ekranlı dizüstülerin ergonomik tasarım sorunları ve pil kullanımını yükselttmesi nedeniyle birincil bilgisayar konumunda olmadıkları dile getiriliyor. Güneş enerjisi teknolojisinin arzulanan yüksek pil ömrünü sağlamanın uzağında olduğu da iddialar arasında. Apple'ın yakın bir gelecekte yeni teknolojiyi kullanan bir ürünü piyasaya sürüp sürmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

 

 

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu siz ekleyin!...

Yorum Yaz

Siz de yorum yapın
Adınız
Eposta
Yorumunuz
 
Başa Dön